Lees hier stap voor stap hoe ik als videomaker te werk ga

voor een professionele filmproductie:

Kennismaking

Een kennismaking of oriënterend gesprek vindt online plaats. Ik bespreek je wensen en denk mee over de mogelijkheden. Ik hoor graag wat je voor ogen hebt en geef daarbij aan wat bij mij wel en niet mogelijk is. Op basis van deze kennismaking stuur ik een vrijblijvende offerte.

Offerte

In de offerte vind je het aantal uren dat ik denk bezig te zijn met de video. Ik bereken tijd voor het schrijven van het script, de filmdag en de montage. Daarbij komen optioneel nog kosten voor een professionele voice-over, opnames met een drone, de rechten voor de achtergrondmuziek en een logo-animatie.

Bespreking

Na akkoord op de offerte, bespreken we online de inhoud van de video. Ik luister naar je ideeën en laat tegelijkertijd mijn creativiteit en inspiratie de vrije loop. Ik denk mee over wat aansprekend is en met welke zaken je rekening moet houden. Het gesprek en aanvullende teksten/informatie giet ik in een script.

Script

Op basis van de bespreking schrijf ik een script. Hierin staan de beelden die ik maak en de teksten en quotes die in de video komen. Het script geeft een duidelijk beeld van wat je als eindproduct kunt verwachten. Dit voorkomt onduidelijkheden of misverstanden achteraf. Ik stuur het script ter goedkeuring naar je op; eventuele aanpassingen kunnen uiteraard nog worden toegevoegd.

Filmdag

De beelden maak ik met een Sony A7sIII camera; voor het geluid gebruik ik een Sennheiser zendermicrofoon. Ik volg het script en regisseer de betrokken personen. De filmdag is vaak een spannende, maar vooral ook leuke dag. Geen probleem als opnames tien keer over moeten, ik heb veel ervaring met mensen die niet gewend zijn om voor een camera te staan. Er worden vaak ook making of-foto’s gemaakt om te delen op social media en de video alvast aan te kondigen.

Montage

Tijdens de filmdag maak ik verschillende filmopnames. Dit is het ruwe beeldmateriaal. Uit het ruwe beeldmateriaal selecteer ik de beste shots, die ik verwerk tot het eindproduct. Ik monteer alles in de huisstijl van de opdrachtgever. Kleuren worden waar nodig gecorrigeerd. Het geluid zet ik op hetzelfde volume en na goedkeuring voeg ik, indien gewenst, ondertiteling toe.

Oplevering

Zodra de montage klaar is, stuur ik je de eerste versie via een link op VIMEO. Hierna kunnen er indien nodig nog correcties worden toegevoegd. Deze correctieronde is vrijblijvend. Is de video naar wens? Dan ontvang je de video als mp4-bestand via WeTransfer. Na het downloaden van de video kun je deze publiceren op je website en/of social media kanalen. De film is direct te uploaden op Facebook. Uiteraard is het ook mogelijk om de film eerst op je eigen YouTube of VIMEO-kanaal te plaatsen en vanaf daar te publiceren op social media.

TOP